Att sätta upp kontrastmarkering i det offentliga underlättar för många. Med en kontrastmarkering för trappa​ till exempel så markerar man att här är det en skillnad. 

Kontrasmarkering för trappa för högre säkerhet
 

Det hjälper personer som har en synskada eller är helt blinda, men det kan även hjälpa andra med. Det uppmärksammar att det händer något nytt kan man säga. Med kontrastmarkeringar så gör man att alla vet att det är något nytt som sker, som nytt material, nivåskillnad och så vidare. Dessa kan sättas upp i det offentliga, på glaspartier, dörrar, golv, trappor med mera. Det så att alla ska kunna orientera sig, oavsett om man har syn eller inte.​

Använd er av kontrastmarkeringar

Om det är så att ni jobbar inom den offentliga miljön och vill använda er av en kontrastmarkering, så kan ni hitta sådana hos Taktil Profil AB. De har kontrastmarkering för trappa men även andra typer av kontrastmarkeringar så väl som att de har ledstråk och andra saker som underlättar samt ökar tillgängligheten för många ute i samhället. 

Om ni har trappor eller nya nivåer eller många glaspartier så är det bra att markera detta genom en kontrastmarkering. Det hjälper alla, för då ser man att här händer det något nytt. De som inte kan se, eller har en sämre syn, de kan känna av dem med händer, fötter eller käpp. 
Vill ni veta mer om vad detta företag har att erbjuda, så har de en hemsida. Där kan ni se hela deras utbud av produkter.